rondom Doetinchem

Fietsen

Volop genieten

Fietsen in de Achterhoek

 

De Achterhoek is een ideaal gebied voor fietstochten en fietsvakanties. Er zijn goed aangelegde fietspaden en uitstekend uitgezette routes en u kunt ook makkelijk zelf een aantrekkelijke fietsroute samenstellen aan de hand van knooppunten en fietsroutes. Groene weilanden, goudgele korenvelden in de zomer, langs de slingerende Oude IJssel of de Berkel, door schaduwrijke bossen: het is er allemaal, er is volop variatie. U koerst langs stoere boerderijen en landhuizen met allure. Pittoreske gehuchten, kleine dorpen en stadjes liggen op te berijden of te belopen afstand van elkaar. Een aangenaam coulisselandschap, vol verrassingen, waar u tot rust kunt komen.

De Achterhoek is met zijn enorme netwerk aan oude zandwegen een perfecte fietsbestemming. Verborgen tussen de akkers, weilanden en bossen liggen de mooiste fietspaden, dwars door de natuur. Geen auto’s of andere voertuigen die de rust verstoren, alleen af en toe overstekend wild. De honderden kilometers aan fietsroutes liggen er tiptop bij, zo kun je op je gemak om je heen kijken. Achter elke bocht wacht een nieuw decor. Reden genoeg om een meerdaags verblijf in de Achterhoek te plannen. 

Een tip van Bijzonder plekje:  Culinair fietsarrangement door de Achterhoek van hotel naar hotel

Je combineert het beste van de Achterhoek wanneer je kiest voor een culinair fietsarrangement: fietsen over (verborgen) fietspaden met achter elke bocht een ander decor, genieten van smakelijke diners met lokaal lekkers en overnachten bij bijzondere plekjes. Ga je mee van hotel naar hotel in de Achterhoek? Op dag 2 geniet van een borrelplank en diner bij Van Mien en slaap lekker bij boetiekhotel Villa Wanrooy in Doetinchem.

 

Fietsen in Doetinchem

 

Fietsen in en om Doetinchem betekent afwisseling en beleving. Ervaar de schoonheid en gastvrijheid van dit deel van de Achterhoek.
Een tweetal tips: In het buitengebied rondom Wehl en Nieuw-Wehl is een fietsroute uitgezet van ruim 25 kilometer langs cultuurhistorisch interessante plaatsen. Maar er is ook een Wijnroute Keppel-Zelhem-Doetinchem (langs 4 wijngaarden, 58 km). De VVV informeert u graag!

Bij de VVV Doetinchem ligt de Fietskaart van de Achterhoek voor u klaar en daarnaast ook vele andere leuke fietsroutes.

Kunt u geen fiets achterop de auto vervoeren of wilt u geen gedoe? Geen probleem, er zijn een aantal bedrijven in de regio Doetinchem die fietsen verhuren! Je kan informeren bij Bulten Tweewielers verhuur of E-Bike Gelderland.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: