Plan je bezoek

Praktisch

Plan je bezoek aan Doetinchem

Parkeren kan in Doetinchem op verschillende plekken. Hoe dichter bij het centrum hoe hoger het tarief. In het hart van Doetinchem vindt u een aantal parkeergarages, verder zijn over het centrum een aantal grote parkeerplaatsen met achteraf betaald parkeren.
De betaaltijden voor parkeren van je auto is van maandag t/m zaterdag van 9.00 - 21.00 uur met uitzondering van de parkeergarages. Op zondag is het parkeren gratis m.u.v. de parkeergarages; hiervoor geldt het ruguliere tarief. Rondom de binnenstad kan je voor slechts € 4,00 per dag parkeren. Je kan gedurende de dag gezellig winkelen en de horeca bezoeken zonder tijdsdruk van de parkeerautomaat. Op de volgende plekken kan je o.a. parkeren voor slechts € 4,00 per dag: Amphiongarage, Amphionstraat, dr. Bardetplaats, Veemarkt, Tjalmastraat (bij het Stadhuis), Wei van ome Karel en de Varkensweide. Het dagtarief bij de MediaMarkt garage bedraagt € 4,50 per dag.
Je kan ook mobiel parkeren in Doetinchem.

Gratis je fiets parkeren in de binnenstad
Wist je dat je de fiets gratis bewaakt kan parkeren in de binnenstad? Dat kan bij Nieuwstad (vlakbij het Stadhuis) en bij Perlstein (Waterstraat). Handig als je even wilt winkelen of lekker ergens een hapje wilt eten. Je bent er dan van verzekerd dat je met de fiets weer thuis komt! Let wel even tot hoe laat de fietsenstalling open is. Anders moet je alsnog zonder fiets naar huis…
Zie voor hier meer info betreffende fiets parkeren.

Openbaar vervoer

Doetinchem is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar, per trein of per bus. Vanaf het treinstation is het ca. 10 minuten lopen naar het centrum. Op de site van Breng kunt de aankomst- en vertrektijden van de treinen vinden. Op de website van Arriva alles over de diverse lijndiensten, haltes en tijden  van de bussen. Plan uw reis op 9292ov.

Interactief VVV Inspiratie Punt Doetinchem

VVV Inspiratiepunt Doetinchem is een openbare ontmoetingsplek geworden. Dit is een plaats waar beleving, inspiratie en interactiviteit van de Achterhoek centraal staan. Hier start je reis en vanuit hier ga je Doetinchem ontdekken. 

Het VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die je zelf kunt bedienen. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema's diverse bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kan ontdekken. Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken krijg je video's of verhalen te zien over het centrum van de stad. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer; een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat. Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tip over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. De indrukwekkende historische maquette van Doetinchem (1940) is ook in de nieuwe opstelling nog steeds te zien.