Bezienswaardigheden in Doetinchem: zien, doen en beleven

Interactief VVV Inspiratiepunt Doetinchem 


VVV Inspiratiepunt Doetinchem is een openbare ontmoetingsplek geworden. Dit is een plaats waar beleving, inspiratie en interactiviteit van de Achterhoek centraal staan. Hier start je reis en vanuit hier ga je Doetinchem ontdekken. 

Het VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die je zelf kunt bedienen. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema's diverse bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kan ontdekken. Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken krijg je video's of verhalen te zien over het centrum van de stad. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer; een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat. Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tip over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. De indrukwekkende historische maquette van Doetinchem (1940) is ook in de nieuwe opstelling nog steeds te zien.

Doen in Doetinchem, 10 tips

De reisblog 'Bijzondere plekjes'  heeft Doetinchem bezocht en geeft 10 tips. Struin door het centrum, ontdek de bijzondere adresjes hier en laat je verrassen door deze tips voor een stedentrip. Ook zeker interessant voor een mooie wandeling over een van de omringende landgoederen of een fietstocht langs de (Oude) IJssel.