rondom Doetinchem

Wandelen

Ontdek de natuur

Wandelen

Het is prachtig wandelen in het buitengebied van Doetinchem. De wandelaar kan zijn hart ophalen in natuur- en recreatiegebieden als De Zumpe, de Wehlse Broeklanden, de Kruisbergse Bossen of de Wrange. En zeker in de bossen van landgoed Slangenburg. 

Wandelen in de Achterhoek - algemeen

In de Achterhoek kan men uren wandelen. Er is een goed uitgezet wandelnetwerk van maar liefst 3.000 kilometer voorhanden! En die kilometers zijn dan ook nog uiterst gevarieerd. U kunt over smalle  slingerende paadjes lopen en over brede zandlanen. 
Bij een Toeristisch Overstappunt kunt u parkeren, soms wat eten en drinken en starten met een gemarkeerde route. U herkent de TOP’s aan een hoge kegel met keien erin.  In de Achterhoek kunt u kiezen uit ca. 150 startpunten. Hier kan met een wandeling worden gestart. Zo’n punt is te herkennen aan infoborden met daarop een kaart met route-informatie. Vanaf dat  startpunt kunt u een geheel uitgezette wandelroute volgen.

U kunt uw route mooi uitstippelen met Achterhoek routes app. Met deze gratis app heb je alle routes in de Achterhoek op één overzichtelijke plek. Je kunt eenvoudig op zoek naar routes die aan al jouw wensen voldoen aan de hand van filters en de zoekfunctie. Ook kun je met één klik kijken welke routes bij jou in de buurt liggen. Door op een route te klikken zie je direct alle informatie over de route zoals afstand, duur, plaatsen waar de route door heen komt en leuke tips voor onderweg. Liever een eigen fiets- of wandelroute uitstippelen? Dit kan met de online routeplanner. Ook kun je de route opslaan als favoriet en downloaden voor offline gebruik. 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: