Doetinchem, centrum van de Achterhoek

Doetinchem ligt centraal in de Achterhoek, tussen bossen en weilanden, te midden van het beroemde Achterhoekse coulisselandschap, echt een bezoek waard. Doetinchem heeft veel verrassingen in petto en ook in de omgeving is genoeg fraais te ontdekken, te voet of op de fiets. Door dorpjes, over mooie fietspaden en karakteristieke zandwegen.

De stad Doetinchem is een echte winkelstad met een schitterende mix van filiaalbedrijven en kleinere, bijzondere winkels én ook vele verschillende horeca gelegenheden. De stad kent een aantal historische panden, gezellige pleinen en het Stadsmuseum. Op cultureel gebied is er in Doetinchem het hele jaar door van alles te beleven met een aantal opvallende evenementen, concerten, tentoonstellingen en festiviteiten.

In de omgeving zijn er veel bezienswaardigheden, fraaie boerderijen, charmante buurtschappen, rivieren en beekjes.

De Achterhoek blinkt uit in gastvrijheid. Er is voor elk wat wils, voor iedereen vermaak. Er wordt veel georganiseerd, naast culturele manifestaties bijvoorbeeld ook fiets- en wandeltochten en sportactiviteiten.

Dus kom naar Doetinchem, we heten u van harte welkom.
Er is altijd wat te doen, zien en beleven!

 

Tip: Kabouter routeboekje Doetinchem

Nog geen plannen? Loop, samen met uw (klein)kind de Kabouterroute. Er bestaan twee routes, gebundeld in een kabouterboekje.

Route binnenstad:
De route door de binnenstad begint bij de VVV. Van daaruit gaat de route door de binnenstad. 
In het boekje staat de route uitgebeeld en onderweg wordt die gevolgd door de kabouterdeurtjes.
Er zijn meer dan 20 ondernemers uit de binnenstad die deelnemen en zij hebben allemaal een kabouterdeurtje in de etalage. Daarnaast zijn de deurtjes ook reeds gespot in de openbare ruimte in de stad. 

Route Slangenburg:
De kabouters hebben zich ook reeds gevestigd in het bos rondom kasteel Slangenburg en daar is ook een mooie route ontstaan om samen met de (klein) kinderen te ontdekken.
De twee routes zijn circa 1,5 km lang.

 

Te koop bij:

Het Kabouterboekje is te koop bij de VVV Doetinchem en bij Heerlijckheid Slangenburg voor € 5,00.

Doetinchems Wandelkwartet compleet

De winter is weer van start gegaan en we trekken er graag op uit om de mooie kleuren weer te bewonderen, zeker ook dicht bij huis. VVV Doetinchem heeft, in samenwerking met Achterhoek Toerisme, het afgelopen jaar 4 wandelroutes gelanceerd voor het “Doetinchems Wandelkwartet”.  Vier wandelingen in de gemeente Doetinchem van respectievelijk 5 - 10 - 11 en 12 kilometer. 
Het Doetinchems wandelkwartet bestaat uit de volgende routes:

Stadswandeling (5km) – start VVV Doetinchem
’t Wehlse Bos (10,7 km) – start Pannenkoekenhuis de Zon in Wehl
’t Onland – De Wrange (11 km) – start Herberg Het Onland - Doetinchem
Kemnade (12 km) – start Landal Stroombroek Braamt

Elke wandeling wordt gecombineerd met een actie van een horecagelegenheid op de route, waarbij u een kop koffie/thee of een soft ijsje gratis ontvangt of u krijgt  € 2,50 korting bij besteding van € 17,50 . 


Te koop bij
VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2
Eetwinkel van Mien in de Grutstraat 49
De route is ook te krijgen bij de horecagelegenheid van het startpunt van de route.
 

 

Bereikbaarheid

Parkeren kan in Doetinchem op verschillende plekken. Hoe dichter bij het centrum hoe hoger het tarief. In het hart van Doetinchem vindt u een aantal parkeergarages, verder zijn over het centrum een aantal grote parkeerplaatsen met parkeermeters (o.a. Varkensweide). Op vele parkeerplaatsen rondom het centrum is het dagtarief € 4,00, zo ook in de Amphion garage. In de Mediamarkt garage is het dagtarief € 3,00. Gratis parkeren kan o.a. bij het centraal station (10 minuten lopen van het centrum).

Doetinchem is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar, per trein of per bus. Vanaf het treinstation is het ca. 10 minuten lopen naar het centrum. Op de site van Breng kunt de aankomst- en vertrektijden van de treinen vinden. Op de website van Arriva alles over de diverse lijndiensten, haltes en tijden  van de bussen.

Plan uw reis op 9292ov.

Gaon
Gaon is in alle vrijheid reizen door de Achterhoek.
Met trein, bus en e-bike

Gaon staat voor onbegrensd vervoer door de Achterhoek. Met de Gaon combikaart maak je gebruik van alle Arriva bussen en treinen in de Achterhoek en van de Urbee e-bikes. Ook met de betaling maken we het de reizigers gemakkelijk. Met keuze uit een 24- en 48-uurs Gaon combikaart kan binnen het aangegeven tijdslot onbegrensd gebruik gemaakt worden van trein, bus en e-bike in de Achterhoek

Klik hier voor meer informatie

WIFI
Draadloos internet is heel handig, we kunnen bijna niet meer zonder. Doetinchem biedt gratis WiFi voor alle bezoekers van de binnenstad.

Even uw mail checken of een appje versturen. Het kan heel simpel d.m.v. draadloos internet op straat. Er is Wifi in het hele winkelgebied. De Wifi is te vinden onder de naam Free City WiFi.

Thema's

  • Overnachten
  • Fietsen en wandelen in de Achterhoek