Doetinchem, centrum van de Achterhoek

Doetinchem ligt centraal in de Achterhoek, tussen bossen en weilanden, te midden van het beroemde Achterhoekse coulisselandschap, echt een bezoek waard. Doetinchem heeft veel verrassingen in petto en ook in de omgeving is genoeg fraais te ontdekken, te voet of op de fiets. Door dorpjes, over mooie fietspaden en karakteristieke zandwegen.

De stad Doetinchem is een echte winkelstad met een schitterende mix van filiaalbedrijven en kleinere, bijzondere winkels én ook vele verschillende horeca gelegenheden. De stad kent een aantal historische panden, gezellige pleinen en het Stadsmuseum. Op cultureel gebied is er in Doetinchem het hele jaar door van alles te beleven met een aantal opvallende evenementen, concerten, tentoonstellingen en festiviteiten.

In de omgeving zijn er veel bezienswaardigheden, fraaie boerderijen, charmante buurtschappen, rivieren en beekjes.

De Achterhoek blinkt uit in gastvrijheid. Er is voor elk wat wils, voor iedereen vermaak. Er wordt veel georganiseerd, naast culturele manifestaties bijvoorbeeld ook fiets- en wandeltochten en sportactiviteiten.

Dus kom naar Doetinchem, we heten u van harte welkom.
Er is altijd wat te doen, zien en beleven!

 

Doetinchems Wandelkwartet compleet

De zomer is begonnen en we trekken er graag op uit, zeker ook dicht bij huis. VVV Doetinchem heeft, in samenwerking met Achterhoek Toerisme, de afgelopen maanden 4 wandelroutes gelanceerd voor het “Doetinchems Wandelkwartet”.  Vier wandelingen in de gemeente Doetinchem van respectievelijk 5 - 10 - 11 en 12 kilometer. 
Het Doetinchems wandelkwartet bestaat uit de volgende routes:

Stadswandeling (5km) – start VVV Doetinchem
’t Wehlse Bos (10,7 km) – start Pannenkoekenhuis de Zon in Wehl
’t Onland – De Wrange (11 km) – start Herberg Het Onland - Doetinchem
Kemnade (12 km) – start Landal Stroombroek Braamt

Elke wandeling wordt gecombineerd met een actie van een horecagelegenheid op de route, waarbij u een kop koffie/thee of een soft ijsje gratis ontvangt of u krijgt  € 2,50 korting bij besteding van € 17,50 . 


Te koop bij
VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2
Eetwinkel van Mien in de Grutstraat 49
De route is ook te krijgen bij de horecagelegenheid van het startpunt van de route.
 

Nieuw: Kabouterroute Doetinchem. Een stad vol verhalen

Vanaf heden is er een unieke kabouterroute (speurtocht) door het centrum van Doetinchem en rondom kasteel Slangenburg. Om deze kabouterroute te ontdekken is er een Kabouter routeboekje ontwikkeld waarin twee routes worden vermeld binnen de gemeente Doetinchem. 

De route

De route loopt door de binnenstad, die gelopen wordt aan de hand van het boekje, corresponderend met deurtjes onderweg. Uw deurtje is een aanvulling op de basisroute. Zo hebben we samen veel unieke kabouterdeurtjes in de stad. In het boekje staat dat vele ondernemers bij hun winkels deurtjes hebben staan en ga vooral op zoek in de hele stad! in het boekje staat de route uitgebeeld en onderweg wordt die gevolgd door de kabouterdeurtjes.  

Het is een uniek boekje geworden waarin twee routes zijn opgenomen. Naast de routes worden ook korte verhalen verteld over de binnenstad, historie van Doetinchem en Kasteel Slangenburg. Elke route is circa 1,5 – 2 km.  De route begint bij de VVV Doetinchem en gaat vanuit daar door naar het centrum.

Te koop bij

Het Kabouterboekje is te koop bij de VVV voor € 5,00. De VVV Doetinchem is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Het is ook mogelijk om het boekje op te sturen (met verzendkosten).
Naast de VVV is de kabouterroute ook verkrijgbaar bij:
Meester Mokka, Boliestraat 23
Eetwinkel Van Mien, Grutstraat 49 (7 dagen per week geopend)
Simons to Go, Simonsplein 8
Landgoedwinkel De Heerlijckheid, Kasteel Slangenburg

 

Bereikbaarheid

Parkeren kan in Doetinchem op verschillende plekken. Hoe dichter bij het centrum hoe hoger het tarief. In het hart van Doetinchem vindt u een aantal parkeergarages, verder zijn over het centrum een aantal grote parkeerplaatsen met parkeermeters (o.a. Varkensweide). Op vele parkeerplaatsen rondom het centrum is het dagtarief € 4,00, zo ook in de Amphion garage. In de Mediamarkt garage is het dagtarief € 3,00. Gratis parkeren kan o.a. bij het centraal station (10 minuten lopen van het centrum).

Doetinchem is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar, per trein of per bus. Vanaf het treinstation is het ca. 10 minuten lopen naar het centrum. Op de site van Breng kunt de aankomst- en vertrektijden van de treinen vinden. Op de website van Arriva alles over de diverse lijndiensten, haltes en tijden  van de bussen.

Plan uw reis op 9292ov.

Gaon
Gaon is in alle vrijheid reizen door de Achterhoek.
Met trein, bus en e-bike

Gaon staat voor onbegrensd vervoer door de Achterhoek. Met de Gaon combikaart maak je gebruik van alle Arriva bussen en treinen in de Achterhoek en van de Urbee e-bikes. Ook met de betaling maken we het de reizigers gemakkelijk. Met keuze uit een 24- en 48-uurs Gaon combikaart kan binnen het aangegeven tijdslot onbegrensd gebruik gemaakt worden van trein, bus en e-bike in de Achterhoek

Klik hier voor meer informatie

WIFI
Draadloos internet is heel handig, we kunnen bijna niet meer zonder. Doetinchem biedt gratis WiFi voor alle bezoekers van de binnenstad.

Even uw mail checken of een appje versturen. Het kan heel simpel d.m.v. draadloos internet op straat. Er is Wifi in het hele winkelgebied. De Wifi is te vinden onder de naam Free City WiFi.

Thema's

  • Overnachten
  • Fietsen en wandelen in de Achterhoek