Stadsmuseum Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2, 7001 BS Doetinchem | Tel: +31 314 335 557 | Toon op kaart

In het hartje van Doetinchem vindt u het Stadsmuseum Doetinchem.

Stadsmuseum Doetinchem is vanaf 20 april 2023 weer geopend voor publiek en kunnen wij je ontvangen in het  Historisch Inspiratie Punt

Stadsmuseum Doetinchem  is samen met de VVV gevestigd aan de Burgemeester van Nispenstraat. Diverse VVV’s in de Achterhoek werken aan een omslag naar een Inspiratiepunt. Dit is een plaats waar beleving, inspiratie en interactiviteit van de regio centraal staan. 
Vanaf 20 april 2023 opent de vernieuwde Stadsmuseum, samen met de VVV haar deuren op de benedenverdieping in het historische gebouw aan de Burgemeester van Nispenstraat in de binnenstad.
Er ontstaat een Historisch Inspiratie Punt (HIP) waar inwoners en bezoekers zich kunnen laten inspireren om er op uit te gaan in Doetinchem en de Achterhoek. Daarnaast kunnen bezoekers een bezoek brengen aan het Stadsmuseum en leren over de geschiedenis van Doetinchem.


Vanaf 20 april a.s. bent u van harte welkom in het Stadsmuseum. Bent u geïnteresseerd in de ontwikkeling van de stad Doetinchem? Hoe deze stad van ‘agrarische nederzetting’ uitgroeide tot een stad met grote regionale uitstraling? Of wilt u weten hoe groot het belang was van Drukkerij Misset en Bandenfabriek Vredestein voor de ontwikkeling van de stad Doetinchem? Het Stadsmuseum nodigt U uit. Kom langs voor een bezichtiging van onze collectie.
Het Stadsmuseum is gevestigd in het rijksmonument ‘Het Oude Postkantoor’ van Doetinchem. Een prachtig voorbeeld van de Amsterdamse Schoolarchitectuur in de Gelderse Achterhoek.

Website E-mail