Doetinchem, centrum van de Achterhoek

Doetinchem ligt centraal in de Achterhoek, tussen bossen en weilanden en te midden van het beroemde Achterhoekse coulisselandschap; echt een bezoek waard. Doetinchem heeft vele verrassingen in petto en ook in de omgeving is genoeg fraais te ontdekken, te voet of op de fiets, door dorpjes, over mooie fietspaden en karakteristieke zandwegen.

De stad Doetinchem is een echte winkelstad met een schitterende mix van filiaalbedrijven en kleinere bijzondere winkels, daarnaast is Doetinchem ook vele verschillende horeca gelegenheden rijk. De stad kent een aantal historische panden, gezellige pleinen en het Stadsmuseum. Op cultureel gebied is er in Doetinchem het hele jaar door van alles te beleven met een aantal opvallende evenementen, concerten, tentoonstellingen en festiviteiten.

In de omgeving zijn er veel bezienswaardigheden, fraaie boerderijen, charmante buurtschappen, rivieren en beekjes.

De Achterhoek blinkt uit in gastvrijheid. Er is voor elk wat wils, voor iedereen vermaak. Er wordt veel georganiseerd, naast culturele manifestaties bijvoorbeeld ook fiets- en wandeltochten en sportactiviteiten.

Dus kom naar Doetinchem, we heten u van harte welkom.
Er is altijd wat te zien, doen en beleven!

 

Nieuw: Doetinchems fietskwartet

Het voorjaar is weer begonnen, de zon laat steeds meer van zich zien en de dikke winterjassen kunnen eindelijk weer bijna de kast in.
Om samen van dit mooie weer en de prachtige kleuren in de natuur die dit oplevert te kunnen genieten heeft de VVV Doetinchem in samenwerking met
Achterhoek Toerisme vier verschillende fietsroutes gelanceerd. De vier verschillende routes zijn tussen de 36 en 47 km lang en kosten €2,50 per stuk.

Tijdens deze fietsroutes kunt u genieten van de mooie natuur in- en rondom Doetinchem inclusief de verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Het Doetinchems fietskwartet bestaat uit de volgende routes:

Rondje Zelhem – start Hotel restaurant de Kruisberg
Rondje Oude IJssel & Bronkhorst - start Hotel restaurant de Kruisberg
Rondje Terborg – start TOP ’t Onland
Rondje Varsseveld –  start TOP ‘t Onland


De fietsroutes zijn te koop bij


VVV Doetinchem aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 te Doetinchem
Mocht u deze routes online willen bestellen? Stuur dan een mail naar info@vvvdoetinchem.nl
 

 

Tip: Kabouter routeboekje Doetinchem

Nog geen plannen? Loop, samen met uw (klein)kind, de Kabouterroute. Er bestaan twee routes, gebundeld in een kabouterboekje.

Route binnenstad:
De route door de binnenstad begint bij de VVV. Van daaruit gaat de route door de binnenstad. 
In het boekje staat de route uitgebeeld en onderweg wordt die gevolgd door de kabouterdeurtjes.
Er zijn meer dan 20 ondernemers uit de binnenstad die deelnemen en zij hebben allemaal een kabouterdeurtje in de etalage. Daarnaast zijn de deurtjes ook reeds gespot in de openbare ruimte in de stad. 

Route Slangenburg:
De kabouters hebben zich ook reeds gevestigd in het bos rondom kasteel Slangenburg en daar is ook een mooie route ontstaan om samen met de (klein) kinderen te ontdekken.
De twee routes zijn circa 1,5 km lang.

 

Te koop bij:

Het Kabouterboekje is te koop bij de VVV Doetinchem en bij Heerlijckheid Slangenburg voor € 5,00.

Hoe was je vakantie?

Graag horen wij hoe jouw vakantie in de Achterhoek was. 
Hoe heb je de Achterhoek ervaren, welke activiteiten heb je ondernomen
en hoe kan de regio nog aantrekkelijker voor jou worden?

Vul deze vragenlijst uiterlijk 31 oktober 2022 in en maak kans op:

  • 1x een hotelovernachting voor twee personen incl. ontbijt bij één van de hotels op hotelsindeachterhoek.nl (naar keuze)
  • 3x een Achterhoek pakket 

Alvast bedankt!

Bereikbaarheid

Parkeren kan in Doetinchem op verschillende plekken; hoe dichter bij het centrum hoe hoger het tarief. In het hart van Doetinchem vindt u een aantal parkeergarages, verder zijn over het centrum een aantal grote parkeerplaatsen met parkeermeters (o.a. Varkensweide). Op vele parkeerplaatsen rondom het centrum is het dagtarief € 4,00, zo ook in de Amphion garage. In de Mediamarkt garage is het dagtarief € 3,00. Gratis parkeren kan o.a. bij het centraal station (10 minuten lopen van het centrum).

Doetinchem is uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar, per trein of per bus. Vanaf het treinstation is het ca. 10 minuten lopen naar het centrum. Op de site van Breng kunt de aankomst- en vertrektijden van de treinen vinden. Op de website van Arriva alles over de diverse lijndiensten, haltes en tijden  van de bussen.

Plan uw reis op 9292ov.

WIFI
Draadloos internet is heel handig, we kunnen bijna niet meer zonder. Doetinchem biedt gratis WiFi voor alle bezoekers van de binnenstad.
Even uw mail checken of een appje versturen. Het kan heel simpel d.m.v. draadloos internet op straat, er is Wifi in het hele winkelgebied. De Wifi is te vinden onder de naam Free City WiFi.

Thema's

  • Overnachten
  • Fietsen en wandelen in de Achterhoek